All About Internet Trends & E-business

Flagstænger bruges til at symboliserer begivenheder i familien

Her i Danmark er der mange anledninger hvor vi har tradition for at hejse danebrog til tops eller blot på halv. Det gør vi både når livet begynder, men også når det går på hæld og slutter. Når livet begynder og vi fejrer det med en fest, en barnedåb, så hejser vi flaget til tops. Men når livet er levet og tiden er kommet for at vi skal videre så hejser vi også flaget, men denne gang starter vi med at hejse flaget halvt op og først når begravelsen er overstået hejser vi flaget helt op i vores flagstænger.
Når der flages på halv stang, er der mange der ikke ved at først skal flaget helt til tops for så, at nedhejse det til halvt og det samme gør sig gældende når det skal ned igen – det skal først hejses helt til tops inden det tages helt ned. Men hvorfor er det at vi gør det? Det er der nogle præster der har svaret på. Det er fordi at glæden altid skal have det sidste ord, ved at hejse flaget til tops i vores flagstænger, så viser vi at nu er den døde hos gud og de sørgende der står tilbage skal sorgen med tiden vendes til glæde igen.
Men hvornår skal flaget være på halv og hvornår skal det på helt i forbindelse med døden og en begravelse? Når et menneske dør er det normalt at man hejser flaget på halvt, men hvis personen dør efter solnedgang, så venter man med at hejse flaget til næste dag. Og så hejser man flaget igen den dag der er begravelse og først skal flaget på halvt og når den kirkelige handling er ovre, så hejser man flaget helt til tops og der bliver det indtil solnedgang.
Men der er også mange andre glædelige stunder hvor vi hejser flaget, for eksempel når der er konfirmation for vores unge mennesker, hvor vi fejrer at de nu er på vej ind i de voksnes rækker. Selvom der i dag er nogle år til de bliver myndige og må tage kørekort med mere.
Vi hejser også flaget i vores flagstænger, når vi holder bryllup, når vi smedes sammen i hymnens lænker, for at leve sammen på godt og ondt, indtil døden os skiller.
Så i Danmark hejser vi flaget på halvt eller helt i flagstængerne både ved glædelige og sørgelige begivenheder, for at symboliserer den tilstand familien er i på det givne tidspunkt.